Palauet de Barcelona

palacete

El Palauet de Barcelona es troba situat en l’entorn privilegiat de la serra de Collserola a Vallvidrera i compta amb unes impressionants vistes a la ciutat de Barcelona i al mar Mediterrani.

Construït al segle XIX sota influència Neoclàssica francesa amb reminiscència modernista, pertany al patrimoni històric artístic de la ciutat de Barcelona. Aquest singular edifici va ser un encàrrec de l’esposa d’un adinerat empresari de l’època qui, després d’haver pastat la seva fortuna a Cuba, va decidir tornar a la seva pàtria per fixar la seva residència definitiva a la ciutat comtal.

El Palauet de Barcelona és obra de Jaume Gustà i Bondia, reconegut arquitecte modernista d’influències gòtiques que va ser mestre d’obres des de 1872 i va rebre el seu títol d’Arquitecte, en la recentment fundada Escola d’Arquitectura de Barcelona, al 1879, un any després d’Antoni Gaudí, amb qui va tenir relació personal i professional. Al llarg de la seva carrera professional com a arquitecte municipal de la ciutat de Barcelona va rebre importants encàrrecs públics, com el Palau de la Indústria de l’Exposició Internacional de 1888, la ciutat de Sants, el cementiri de Sants, la violeta de Gràcia i la seu del districte de Sants entre d’altres.

Durant el període que va de 1997 a 2007, el palauet va ser un hotel de prestigi. Personatges de fama internacional i diversos membres de la reialesa europea, han pogut gaudir del majestuós encant del Palauet de Barcelona i del seu incomparable entorn.

Al llarg de la seva història el Palauet de Barcelona ha estat escenari de les més selectes celebracions i trobades per part de l’aristocràcia i la burgesia espanyola. En ell s’han celebrat esdeveniments exclusius de tot tipus, des de noces, rodatges d’anuncis fins a presentacions d’empresa i productes com el llançament del més recent model de la gamma Porsche entre uns altres.

S’han escrit gran quantitat d’articles d’actualitat en revistes de prestigi i ha servit d’escenari per a rodatges de pel·lícules com “Savage Grace”, una producció de l’any 2007 protagonitzada per Julianne Moore i dirigida per Tom Kalin.

Els actuals propietaris van adquirir aquesta joia arquitectònica l’any 2007 sotmetent-la a una exhaustiva restauració que ha aconseguit potenciar els valors originals de tan emblemàtic edifici combinant amb gran estil el romanç històric de la seva arquitectura amb les innovadores comoditats actuals.